Látogatók száma: 46348.
Pányok nyáron
Pányok télen

 

 
 

A jelen

A 2002-es önkormányzati választás alkalmával új vezetőség került a község élére, és ezáltal új szemlélet jelent meg. Ez a szemléletváltozás a következőkben nyilvánult meg.

Először is szerettük volna javítani az idős helyi lakosok életkörülményeit. Ebből kifolyólag először felújítottuk az öregek Napközi Otthonát, hozzájárultunk az idősek étkeztetéséhez. Beindítottuk a házi gondozói szolgálatot, pályázatot nyújtottunk be házi jelzőrendszeres szolgálat kiépítésére. Az ingyenes falugondnoki szolgálat pedig segít az embereknek a bevásárlásban, egyszerűbbé teszi a hétköznapokat.

Minden évben 300 - 400 ezer forintot költünk a község virágos felületének fejlesztésére. Első intézkedésünkhöz tartozott a templom megvilágítása, mely szép tiszta éjszakákon akár Szlovákiába is átlátszik.

A SAPARD pályázat keretében sikeresen pályáztunk szennyvízhálózat kiépítésére, melynek segítségével talán a legkisebb község vagyunk ahol vezetékes szennyvízelvezetés üzemel, önálló teleppel. Az egész telepet az önkormányzat üzemelteti, mely szolgáltatás ingyenes.

Sikernek könyvelhetjük el, hogy mára az egész község területén van vezetékes ivóvíz.

Az AVOP kiírás keretében beadott pályázatunknak köszönhetően felújul a község belső része, a régi mára használaton kívül lévő iskola, kialakul egy faluház, megépül egy emlékmű, egy szabadtéri színpad és egyéb újdonságok kerülnek a község belső részére.

Elkészítettük a község rendezési, illetve környezetvédelmi tervét, emellett pedig engedélyezés folyamata alatt van a Hasdát patak mederrendezésének terve.

Másodszor szeretnénk az itt házat vásárolt nyaralókat is a községhez kötni úgy, hogy kulturális rendezvényeket, különböző alkalmakat szeretnénk rendezni. Ennek első lépcsofoka jelent meg a már hagyománnyá váló "elszármazottak napjában", melyre évről évre egyre többen térnek vissza.
Községünk díszpolgárává választottuk 2003-ban Dr. Sivák József államtitkár helyettes Urat, 2005-ben pedig Kovács Ferenc sajószentpéteri vállalkozót, ők ketten felbecsülhetetlen értékű munkát végeztek azért, hogy községünket széppé, otthonossá tehessük.

 

 

Pányok-Abaújvár-Zsujta Református Gyülekezeteinek Honlapja
Települési Film
Szálláshelyek

Hasdát Vendégház
Molnár Vendégház
Pillanatképek

 
 
© 2006-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.